maanantai 31. lokakuuta 2016

Dpo11

Luulin, että nämä inssin jälkeiset piinapäivät olisivat ihan tuskaa ja odottelisin kärsimättömän odottavaisin mielin raskaustestin tekemistä tämän viikon torstaina eli dpo14. Mutta ei. Helpostihan nämä ovat sujuneet. Jo inssin yhteydessä lääkärin antama ennuste raskauden alkamisesta tässä inssissä oli reilusti alle 10 %,  joten fiksu ihminen kun olen (?!), jo tämä riitti pitämään turhan positiiviset odotukset visusti poissa. Viime viikolla kävin katsomassa OmaKannasta, löytyisikö sieltä tarkempia tietoja hoidostani. Ja löytyihän sieltä. Muistelimme miehemme kanssa, että kohtuuni olisi päätynyt noin 6 milj. siittiötä. Joka sekin on todella vähän, käsittääkseni 5 miljoonaa on sellainen rajapyykki, jonka alle inssiä ei kannata tehdä. OmaKanta kuitenkin kertoi karun totuuden: mieheni ejakulaatista (heh, tämä sana on jäänyt elämään meidän kahdenkeskiseen läpänheittoon) pesun jälkeen ruiskutukseen selvisi vain 1,19 milj. siittiöitä. Eli aivan sairaan vähän! Tuosta määrästä a-liikkuvia oli 0 % ja b-liikkuvia 16 % eli liikkuvuuskin oli selvästi alentunut. Jossain suosituksissa normaalina rajana pidetään sitä, että a- ja b-siittiöitä olisi yhteensä vähintään 50 % :/  Tein vielä eilen raskaustestin, koska herkimmät testithän näyttäisivät näillä main positiivista. Negatiivinen se oli, tietenkin. Olo on sellainen, että menkat alkavat hetkenä minä hyvänsä. Turvottaa, rintoihin sattuu ja aknea pukkaa. Ja kiukuttaa. Paljon.

 Miten tästä sitten eteenpäin? Olen ajatellut, että näillä siittiötuloksilla insseissä on turha enää kuluttaa kenenkään aikaa. Etenkään minun, koska aloitan huomenna uuden työn ja haluaisin minimoida koeaikanani ylimääräiset poissaolot. Haluaisin päästä mahdollisimman pian IVF-jonoon, joka julkisen puolen hoitopaikassamme on kai hieman alle 2 kk. Ehkä siis jo joulutauon jälkeen pääseen hankkimaan itselleni niitä poissaoloja töistä ihan urakalla... Mutta sillä ei ole siinä kohtaa mitään väliä, ei yhtikäs mitään, JOS lopputulos on terve vauva <3

OmaKanta on tosiaan kätevä. Luulin sen olevan vain paikka, jonne voi mennä tarkistamaan voimassa olevat sähköiset reseptit ja lisäämään hoitotahtonsa. Minun piinapäiviäni tietoa ainakin helpotti. Myös se, että aiemmin lätkäisty diagnoosi (naisen määrittämätön hedelmättömyys) oli ainakin epikriisissä korjattu ja on nyt määrittämätön hedelmättömyys ja/tai miehen hivenen heikentyneestä siemennesteestä johtuva hedelmättömyys. Ei sillä sinänsä väliä ole, mutta olen taipuvainen etsimään itsestäni vikoja ja murehtimaan niitä. Nyt kun mulla on ilmeisesti kaikki ok (ovulaatio tapahtuu kerran kuussa, munarakkulat kasvavat hyvänkokoisiksi, kohdun limakalvo on hyvä, ovulaation jälkeen menkat alkavat tasan 14 vrk kuluttua, tiputteluvuotoa ei esiinny, ei merkkiä endometrioosista tai pco:sta, labra-arvot viitearvojen keskellä, paitsi AMH ikäni huomioiden huomattavasti keskivertoa parempi jne), voin murehtimisen sijaan keskittyä luottamaan tulevaan. Siittiöongelmat ratkeavat koeputkihedelmöityksellä, joten käsittääkseni meillä on paljon toivoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti