lauantai 5. marraskuuta 2016

Kohti toista inssiä - kp3

Näinhän tässä kävi niin kuin todennäköisyyksien mukaan oli odotettavissakin. Sunnuntaina tein negatiivisen raskaustestin (herkkä testi), maanantaista lähtien olo oli sellainen, että menkat alkaa ihan just ja torstai-iltana ne sitten alkoivatkin. Tein torstaiaamuna vielä ennen menkkoja negatiivisen testin, koska torstai oli dpo14, jolloin olimme sopineet soitosta polille. Perjantaina sitten uusi soitto polille ja varasimme follikkeliultran kp9 eli ensi viikon perjantaille. Tämäkin kierto samoin eväin kuin edellinen eli Letrozolit naamaan kp3-7. Jos munarakkulat reagoivat letroihin yhtä hyvin ja nopeasti kuin viimeksi, inssi olisi jo reilun viikon päästä maanantaina (kp12) tai tiistaina (kp13).

Mitään dramaattista itkukohtausta ei tästäkään epäonnistuneesta yrityskierrosta tullut ja nyt kun odotukset ovat taas seuraavassa inssissä, ei mennyttä kiertoa ehdi jäädä edes surkuttelemaan :D Harmillista vaan, että tulee töistä poissaoloja heti työsuhteen alkuun. Koeaika kestää 4 kk ja sinä aikana ehtii tulla poissaoloja vielä kahdesta inssistä (plus niihin liittyvät follikkeliultrat eli 1-2 ultraa kiertoa kohden) ja mahdollisesti myös ivf-hoidot alkaisivat tammi-helmikuussa ja niihin liittyenhän tulee sitten polikäyntien lisäksi ihan reippaasti saikkuakin. Jos menee työ alta, niin sittenhän menee. Haluan oman lapsen ja perheen. Jos se ei onnistu, niin haluan ainakin tietää tehneeni kaikkeni sen eteen. Nykyinen työni on pienipalkkainen toimistotyö, johon olen ylikoulutettu, joten mikään suuri kolaus työn menettäminen ei mielestäni uralleni ole - vaikka **tuttaahan se sitten keskellä stressaavia hoitoja ja kalliiden lääkekulujen vuoksi pihistellä vielä enemmän kuin nyt ja rankkaa alkaa siinä myllerryksessä sitten etsiä uutta työtä.

Hyvänä asiana pidän kuitenkin tällä hetkellä sitä, että oma kiertoni on lähes kellontarkka eli kropassa kaikki (?) toimii niin kuin pitää eivätkä letrot tai Pregnyl muuttaneet sitä. Inssi tehtiin reilu kaksi viikkoa sitten torstaina puolen päivän aikaan, jolloin toinen munarakkula oli vielä puhkeamatta. Jälkimmäinen ovulaatio tapahtui sitten varmaan torstaina illalla. Menkat alkoivat siis TASAN 14 vrk ovulaation jälkeen. Samoin on tapahtunut kaikissa niissä kierroissa, joissa olen joko tikuttanut ovulaation ja/tai tuntenut sen. Vain yksi kierto keväällä poikkesi tästä aikataulusta(tuolloin kohdussa näkyi ultratessa jokin pieni nesterakkula, mutta raskaustestit näyttivät silti negaa).

Toinen positiivinen juttu on se, että pyynnöstäni mies kävi ylimääräisessä spermatestissä ja sai siitä puhtaat paperit eli normaalin tuloksen :) Tuo inssiin käytetty ejakulaatti oli surkea varmaan lähinnä lyhyen pidättäytymisajan vuoksi. Hieman tässä nyt on harmiteltu spermalabran ohjeistusta sen suhteen, että seksiä kannattaa harrastaa inssiä edeltävänä iltana... Kunpa olisimme jättäneet noudattamatta tuota neuvoa, ties vaikka olisi tärpännyt. Huoh. Eipä tässä auta jäädä sitä surkuttelemaan mennyttä tai katkeroitua vaan täytyy toivoa tulevaisuudelta kaikkea hyvää.

Taidanpa ottaa nyt siiderin tai kaksi, hyvällä onnella tällaisia siiderinautinnot eivät ole enää sallittuja kuin muutamana tulevana viikonloppuna ;)

2 kommenttia:

  1. Ompas outo ohjeistus annettu teille! Meille sanottiin että olisi hyvä pidättäytyä 2-5 päivää :o Jään seurailemaan teidän matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mekin ihmettelimme ohjeistusta ja kaikki polin hoitajat ja lääkäritkin ovat ihmetelleet... Tuota 2-5 päivän pidättäytymisaikaa mekin aiomme jatkossa noudattaa.

      Poista