torstai 12. tammikuuta 2017

KP 14 ja PAS:in odottelua

Ei vielä huomenna päästäkään pakastealkionsiirtoon :( Meille oli varattu jo alustava aika yksit. klinikalta, mutta tiistaina eli KP 12 kävimme julkisen puolen polilla suunnittelemassa ICSI-hoitojen jatkoa siellä ja ultratessa limis oli vain 6,8 mm. Oli kyllä tosi hyvännäköinen (kuulemma) ja polin lääkäri suositti PAS:ia perjantaiksi,mut klinikalla haluttiin antaa vielä limakalvolle aikaa paksuuntua; ehdottivat siirtopäiväksi ens viikon torstaita tai perjantaita :O Nehän olis jo KP 21 ja 22! Ei mun hermot vaan kestä sinne asti... Ja jos alkio selviää siirtoon,niin joudun taas käyttämään lugeja pari viikkoa sen jälkeen ja sitten siitä pari päivää, niin menkat alkaa ja tää kaikki sattuisi tietenkin meidän matkan aikana eli vois jättää hyvästit ajatukselle koko päivän meri- ja snorklausretkistä :'(  Saatiin kuitenkin kompromissi eli tiistaina meen siirtoon.Käyn vielä huomenna Terveystalossa ultrassa, niin voin mennä ti siirtoon. JOS alkio selviää sulatuksesta, mitä en todellakaan usko. Oon laskenut kaikki sen varaan, että alkio ei selviä. Lopetan zumet ja luget/crinonet sitten heti ma, kun soittavat klinikalta ikävät uutiset. Näin ollen heti reissulta palattuani aloitan Bemfolan pistelyn ja punktioon valmistautumisen. Kurja vaan, että luget tai crinonet joutuu aloittamaan jo 3 pv ennen siirtoa. Ahdistaa jo ajatuskin :/

Julkisen puolen hoidot mennään siis ihan samalla kaavalla kuin yksityisellä. Mun pyynnöstä Bemfolan annostusta nostettiin 150 -> 200 (haluan tällä kertaa PALJON munasoluja), mutta muuten täysin sama kaava. Punktiopäivä kuulemma tulee olemaan KP14 kuten viimeksikin. Polin lääkäri oli taas ihan uusi meille. Todella vähäsanainen, tympeä ja ennen kaikkea kovakourainen! Ultraus sattui enemmän kuin vaikkapa aukiolotutkimus, punktion ja hampaan juurihoito yhteensä! Mun vasen munasarja on hankalassa paikassa, mistä sanoinkin hänelle. Ilmeisesti tuo huomautus sitten oikeutti lääkärin rusikoimaan mun sisäelimet ihan kunnolla eikä auttanut, kun sanoin sen sattuvan (ikinä ennen näissä hoidoissa en ole sitä joutunut sanomaan).

Tämäkin lääkäri vahvisti,että nykyisten tietojen valossa lapsettomuus johtuu miehestä. Aika kurjaa, koska se tarkoittaa, että luomuihmeitä ei tuu tapahtuun ja inssejä on aivan turha kokeilla. Selittämätön hedelmättömyys jättäisi ainakin mun mielestä jotain toivoa, että ilman ICSIäkin voisi onnistua.

Loppulauseina voisin vielä tiivistää, että mulle ei tällä hetkellä kuulu mitään hyvää eikä odotuksetkaan oo kovin korkealla.Tai oikeastaan odotuksia ei edes ole. Paitsi että nää hoidot loppuisi pian. Se olis ehkä parasta, mitä voisin realistisesti toivoa. Mutta haluan nyt käyttää tän vuoden siihen, että tehdään niin monta hoitokierrosta kuin mahdollista - eipähän sitten yksinäisenä vanhuksena harmita, kun ei yritetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti