torstai 5. tammikuuta 2017

KP 7. Lääkeongelmia. Taas.

Nyt mennään siis 1. ICSIn 1. PAS-kiertoa. Lääkityksenä Zumenon 3 krt päivässä KP2 alkaen. Huomasin jo ennen toista Zume-päivää, että tämäkään lääke ei mulle sovi... :( Toki uv-aattona join vähän,mutta en mitenkään kovin paljon, mutta silti... Sunnuntain olotila oli aivan sietämätön kuvotus, mahakipu ja huono olo. En oksentanu (monta kertaa oli lähellä), joten olo ei helpottunut kuin vasta illalla. Kunnes sitten taas yötä kohden paheni ja tuosta päivästä lähtien onkin ollu koko ajan enemmän tai vähemmän huono olo ja mahavaivoja.

Klinikan lääkärin mukaan tämä pahoinvointi on suht yleistä Zumenonin aikana, etenkin aluksi. Mua tää harmittaa senkin takia, että klinikalla toivoin kahteen otteeseen lääkkeetöntä pas-kiertoa, mutta siellä sanottiin, että klinikalla kaikille tehdään pas lääkkeelliseen kiertoon. Viimeksi lääkäriä tavatessan tuorealkionsiirron jälkeen esitin toiveen estradolilaastareista, mutta sitäkään ei huomioitu. Tässä kohtaa (tai siis pari päivää sitten eli KP 4/5) olisi ollut mahdollista vielä siirtyä lääkkeettömään kiertoon (joka tosin olisi venynyt silleen, että helmikuun reissulla olisi sitten menkat) tai laastareihin. En jaksanut ruveta säätään... Kärsin nyt sitten huonosta olosta ja toivon, että nämä typerät, ällöttävät lääkkeet kasvattavat limiksen niin hyvin, että siirto voidaan tehdä KP15 eli ensi viikon perjantaina :/

Oon saanut tuolla paikkakuntamme ainoalla yksityisklinikalla ystävällistä palvelua ja työntekijät vaikuttavat mukavilta. Mutta yksilöllistä hoitoa siellä ei todellakaan saa! Sen mitä olen netissä asiaa opiskellut, niin säännöllisen kierron kanssa suositellaan pas:iin lääkkeetöntä kiertoa muutenkin, plus että se oli oma toiveenikin. Mutta ei, tuolla klinikalla ei tällaisia asioita huomioida!!! Lisäksi olen todella, todella katkera siitä, että meillä ei ollut mitään päätösvaltaa sen suhteen, mitä niille kolmelle luokitukseltaan hyville alkioille tehtiin. Nythän ne päätyivät roskikseen,kun ikää niillä oli 5-6 päivää. Olisin halunnut tuoresiirrossa jonkin niistä top alkion kaveriksi, yhden pakastukseen toisen top alkiomme pariksi ja vain kolmannen jatkoviljelyyn. Mutta ei, ei ollut meillä sananvaltaa eikä meille edes vihjattu, että saattaa käydä niin, että yksikään näistä hyvistä alkioista ei selviä maljasta pakkaseen. Oon niin vihainen, kun oon kärsinyt psyykkisesti ja fyysisesti nyt joulukuun alusta ja kärsimys jatkuu näiden lääkkeiden ansiosta edelleen! Ja vain kahden alkion tähden... Joista toinen siis huuhdottu jo aikaa sitten vessasta alas :( Mun koko elämä on nyt uhrattu näille klinikan hoidoille, liikuntaharrastuskin oli 3 vkoa tauolla lääkäreiden määräyksestä ja töissä pitää vaan yrittää jaksaa huonon olon ja synkkien ajatusten kanssa :/ Tuntuu,että terveys ja ihmissuhteet on mennyttä ainakin joksikin aikaa. Yöunista nyt puhumattakaan. Ja elämänilo ja positiivinen asenne, mitäs kummia ne oikein on, ei oo kuulunu mun elämään hetkeen eikä tuu kuulumaankaan! ;) Ja vain kaksi alkiota!!!

En usko, että sitä toista alkiota saadaan edes sulatettua. En usko siihen pätkääkään. Ja jos saadaankin, niin raskauteen en usko senkään vertaa. Mulla on jo ajatukset sekä meidän tulevassa matkassa että sen jälkeen alkavassa julkisen puolen ICSIssä. Uskon, että siellä on tavoitteena hoitaa tehokkaasti ja yksilöllisesti, että saadaan mahdollisimman paljon raskauksia alkamaan, ihmiset pois hoidoista ja uusia tilalle. Yksityisellä puolella tärkeintä tuntuu olevan raha. Tietenkin.

Just eilen keskusteltiin mieheni kanssa, että tää vuosi käydään hoidoissa mahdollisimman tehokkaasti. Vuoden päästä lähden joiksikin kuukausiksi ulkomaille - yksin tai häneen kanssaan- ja unohdan koko lapsentekemisen ja tämän kamaluuden,mitä nämä hoidot ovat mukanaan tuoneet. Alan varmaan syödä e-pillereitä,niin saan taas ihon kuntoon. Mutta toivottavasti tuo suunnitelma jää toteuttamatta.

1 kommentti:

  1. Ei ole helppoja päätöksiä. Ja inhottavaa noi lääkeongelmat. :( Mulla pahoinvointia tulee helposti joten pelottaa tulevat lääkkeet. Kaikkea hyvää <3

    VastaaPoista