torstai 27. huhtikuuta 2017

Bemfolan ja Orgalutranin piikityksistä

Tänään kp6 ja viides Bemfola-piikki. Bemfolan pistäminen on maailman helpointa: esitäytetty kynä, josta valitaan oikea annostus (tässä hoidossa 175) ja pistetään mahamakkaraan todella ohuella neulalla. Jostain syystä tänään lääkeainetta kuitenkin valui pistämisen aikana joko pistoskohdasta tai neulan kohdalta. En ymmärrä, miksi ja miten :O Oisko mun iho tai vatsaläskikudos jotenkin muuttunut lukuisten piikkien takia? Hmmm. Oon kieltämättä mukavuussyistä piikittänyt usein suht samaan kohtaan, koska siinä on aiemman leikkaushaavan jäljiltä alue, joka ei juuri tunne kipua. Pari pisaraa Bemfolaa valui vatsalle ja leggareihin tuli myös pieni läiskä.

Mistään ei löydy tietoa, miten tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Olisiko pitänyt avata uusi lääkepaketti ja pistää uudesta Bemfola-kynästä vaikka 125 yksikköä? Bemfolathan ovat kertakäyttöisiä eli tuosta 250 yksikön kynästä ei saa enempää ainetta ulos kuin mitä pistohetkellä on annosteltu. Huomenna on polilla follikkeliultra, joten pitää kysyä asiasta siellä. Tuskinpa tämä hoitokierros nyt tähän kaatuu, mutta harmittaa silti... Ehkä munarakkuloiden kasvu hidastuu hieman tän takia? Tuskin kuitenkaan pysähtyy. Toivoisin, että punktioaika olisi jo ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona, ettei vain tälläkin kertaa saaliiksi tule ylikypsiä, kelvottomia munasoluja.

Tänään aloin pistää jarruna myös Orgalutrania. Se on aina yhtä inhottavaa, piikki ei meinaa millään upota ihoon ja pistämisen jälkeen kirvelee & kutiaa. Aika tottunut olen jo kahden inssin, kahden IVF-hoidon ja 40 vrk:n Klexane-kuurin jälkeen piikkeihin, joten vertailukohtaa löytyy :D

Irrotuspiikiksi otan tällä kertaa varmaan Ovitrellen. Pregnylissä on isompi hyperin riski ja muutenkin Ovitrelle on käsittääkseni helpompi ja kivempi pistää. Ainoa miinus on, että se ei taida olla Kela-korvattava ja sen hinta on Pregnyliin nähden kai 10-kertainen :/ Mutta meillä (mun miehellä) on palanut jo niin monta tonnia näihin hoitoihin, että viisikymppiä sinne tai tänne ei tunnu missään!

Työasioihin kuuluu onneksi uutta ja mielenkiintoista: Sain tänään tiedon, että oon tullut valituksi peräti kahteen vakituiseen työhön! Kolmannesta kiinnostavasta paikasta sain kutsun työhaastatteluiden toiselle kierrokselle. Wau. Vaikea uskoa, että yhtäkkiä ongelma onkin tämä. Ensimmäisenä ilmoitettuun ehdin jo lupautua, mutta se jälkimmäisenä ilmoitettu paikka olisi ehkä kuitenkin pitkällä tähtäimellä enemmän mun juttu. Haastattelusta kieltäydyin, koska se olisi vasta kahden viikon päästä. Ekaan paikkaan kyllä sanoin, että haluaisin yön yli miettimisaikaa, koska haluan varmistaa myös toisen rekryprosessin lopputuloksen, mutta ei tuntunut oikein sopivan. Huomenna pitää siis soitella sinne sun tänne, kun pitää ottaa yhdet loparit, lupautua ottamaan yksi paikka vastaan ja kieltäytyä toisesta ja jossain välissä pitäis muistaa käydä polilla ultrattavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti