torstai 10. elokuuta 2017

Huomista folli- / limisultraa jännätessä

Huomenna kp 11 meen yksityiselle jo tutuksi tulleelle gynelle ultraan. Jos nyt osuis ovis silleen, että pääsisin dpo4 pas:iin. Tai siis mun käsittääksenk se dpo4 ois siirtopäivä,jos alkio on pakastettu 3 päivän ikäisenä ja se otetaan sulamaan päivää ennen siirtoa. Aika huonosti noi asiat on julkiselle puolella meille selitetty, mut viimeks mieheni sinne soittaessa ja erikseen kysyessä sanottiin kai noin.

Menkkojen niukkuuden ja lyhyen keston takia pelkään, että nyt ois ekan kerran häikkää kohdun limakalvossa eikä siirtoon päästä sen takia... Kaiken lisäksi tänään tuli vähän veristä valkovuotoa. Mulla ei oikeastaan ikinä tuu mitään verisen näköistäkään vuotoa muuten kuin kp 1-7 välillä. Niistäkin kunnon vuotopäiviä on 2-4 ekaa päivää ja loput on sit ihan satunnaisia.

Mua huolettaa, että oon pilannu kroppani ja koko kuukautiskiertoni noilla hedelmöityshoidoilla ja keinotekoisilla hormoneilla :( Ennen niitä mulla oli kaikki niin säännöllistä, limakalvot ja kaikki todella hyvät. Munasarjatkin erään gynen mielestä kuin kaksikymppisellä :D Mut nyt tuntuu, että mun erityisherkkä kroppani on jotenkin kärsinyt pysyvästi tai ainakin pitkäaikaisesti noista hormoneista ja kaikesta muustakin kajoamisesta.

Edelleen ihmettelen, että eikö lapsettomuuden johtuessa miehestä voi olla mitään muuta keinoa kuin lääkitä ja operoida naista, jolla ei ole missään tutkimuksissa havaittu mitään vikaa? Kyynisenä ihmisenä ja markkinatalouteen kriittisesti suhtautuvana epäilijänä mietin, että pyöriikö tässä lääkefirmoilla niin isot rahat, että muita hoitokeinoja ei sen takia suosita eikä tutkimustyöhönkään löydy rahoitusta.  Lääkärithän tietenkin juoksevat lääkefirmojen pillin mukaan, jos heidän palkkansa ja/tai tutkimustyönsä on suurelta osin kiinni lääkefirmojen maksuista.

Tuntuu eettisesti väärältä ja nykyaikana jopa uskomattoman vanhanaikaiselta, että ei muka olisi tutkittu ja kehitetty jotain keinoa, jolla hoitaa miehestä johtuvaa lapsettomuutta. Oma mieheni on toki netistä ahkeran tutkiskelun perusteella löytänyt viitteitä mm. yskänlääkkeen, lisäravinteiden yms vaikutuksista. Mutta eipä niistä juuri lääkärit oo puhuneet eikä niistä löydy suomeksi mitään tietoa.

Koko ajan kuitenkin saa lukea uutisia siitä, miten nuorten miesten hedelmöittymiskyky on alentunut viime vuosina radikaalisti. Eiköhän asiaa pitäisi sitten myös Suomessa tutkia enemmän eikä jatkaa hedelmöityshoitoja 90-luvun tyyliin?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti