torstai 3. elokuuta 2017

PAS tässä kierrossa vai ei?

Tässä kierrossa kiertopäivät ja viikonpäivät menis silleen yksiin, että alkionsiirto voisi onnistua. Luonnolliseen kiertoon tehtävässä pas:issa ovulaation osumisen mahdollisuus oikeaan hetkeen on käsittääkseni 4/7, koska ainakin tolla polilla alkio otetaan sulamaan päivää ennen ja siirto tehdään seuraavana päivänä. Näin ollen tarvitaan kaksi peräkkäistä arkipäivää eli joko ma-ti, ti-ke, ke-to tai to-pe. Oon lukenu, että joissain paikoissa joustetaan sen suhteen,että alkio voidaan ottaa sulamaan aamulla ja siirto tehdä saman päivän iltapäivänä, mut tuolla ei sellasta joustoa tapahdu - kysytty on. Oon lukenu sellaista, että yksityisellä puolella siirto voitaisiin tehdä jopa lauantaina! :D Siellä on ilmeisesti aika paljon paremmat palkat, parempi työmotivaatio tai oikeasti ihmiskeskeistä ajattelua. Tai ehkä se raha sitten määrää niin paljon.

Alkionsiirtoon ois kiva päästä nyt,kun päivät osuis kohdilleen. Mun mies soittelee tänään vielä polille ja kysyy, kuka lääkäri on sillä viikolla toimenpidevuorossa. Jos siellä se inhottava, kovakourainen lääkäri (PD), joka on kiinnostunut enemmän veronmaksajien rahojen vartioinnista kuin meidän lapsettomuuden hoitamisesta, niin jätän väliin. Kyseinen lääkäri on niin kylmä ja töykeä ja lisäks hänen otteensa on kovakouraisemmat kuin juuri kellään (paitsi yks gyne samalla polilla vie kyllä voiton ihan pelkällä munasarjaultrauksella, jonka vain ja ainoastaan hän (MK) osaa tehdä siihen tyyliin,että täyttäisi kidutuksen tunnusmerkit). Mä stressaisin ihan älyttömästi, jos siirron tekis tää PD, enkä usko stressin olevan hyväksi tossa tilanteessa. MK ei mun käsittääkseni tee toimenpiteitä, on vain vastaanotolla, mut en mä kyllä hänenkään rusikoitavaksi enää suostuisi.

Voi kuulostaa tosi naurettavalta, mutta ihmisen mieli on aika haavoittuva lapsettomuuden tuskan, pitkien hormonikuurien, munasolupunktion ja kaikin puolin pieleen menneen hoitokierron jälkeen. Silloin ei kannattais itkua nieleskelevälle naiselle töksäytellä mitä tahansa.

Tässä kierrossa me taas miehen kans toivotaan luomuihmettä. Miehellä on nyt sellaset lisäravinteet käytössä, että jos ei siemennesteen laatu parane, niin ainakin salilla nousee penkistä enkat :D Nyt siis mukaan on otettu myös L-Carnitine aiempien monivitamiinin, L-Arginiinin ja jonkun-jonka-nimeä-en-muista lisäksi. Itse käytän nyt raskausmonivitamiinia, Omega-kapseleita limakalvoille, Inofolicia ja L-Arginiinia - ihan vain siksi, että eihän sitäkään ole poissuljettu, etteikö myös munasoluissa voisi olla jotain häikkää.

Jotenkin ihmetyttää, että lääkärit tai kukaan lapsettomuuden hoidon parissa työskentelevä ei ota esille, että miehen hedelmällisyyteen voidaan vaikuttaa lisäravinteilla. Me ollaan huomattu, että ainakin viskositeettiongelma on ratkaistu näillä käytössä olevilla ravinteilla, ja just ton carnitiinin pitäis tuoda elinvoimaa ja liikkuvuutta myös siittiöille. Ihan pimeetä "hoitaa" pariskunnan tervettä osapuolta tosi rankoilla hoidoilla, jos ongelma saattais olla ratkaistavissa muutaman kympin ostoksilla Prisman lisäravinnehyllyltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti