tiistai 16. toukokuuta 2017

Menkkajomotuksia

Nyt on vuorokauden verran ollu sellainen olo, että ihan kuin ois menkat alkamassa :/ Kouristelee alavatsassa, turvottaa, kiukuttaa ja tekee älyttömästi suklaata mieli. Oudon aikaisin alkoi nämä olot, kun tässä on vielä kolme yötä siihen, että punktiosta tulee täydet kaksi viikkoa.

Normaalikierrossahan mulla alkaa kuukautiset aina 14 päivän kuluttua ovulaatiosta, joskus saattaa jäädä n. 12 tuntia vajaaksi. Mä tunnen lähes aina oviksen ja testailen satunnaisesti halpisliuskoilla. Mun käsittääkseni punktio on siis tavallaan niin kuin ovulaatio... Kai. Eli jos mulla ei olisi Crinonea tai muuta keltarauhasvalmistetta, niin menkat alkaisi kaksi vkoa punktiosta. Tai siis ei välttämättä, jos/kun ne kaikki piikittelyt estää omaa kroppaa toimimasta luonnollisesti. Ehkä.

Kuukautisten odottelu on sinällään jo aika masentavaa, kun tästä siirrosta ja niistä kahdesta alkiosta oli tosi hyvät fiilikset. Mut melkein yhtä paljon harmittaa, että joudun sit sählään tamponien ja pikkuhousunsuojien kanssa reissussa.

Me lähdetään perjantaina parin viikon matkalle, jonka aikana kierretään kolmessa eri maassa yhteensä viidessä eri kohteessa ja sen lisäksi tehdään muutama kokopäiväretki. Tarkoitus olisi mm.patikoida isossa kansallispuistossa just sinä päivänä,kun mulla laskujeni mukaan alkaa vuoto (jos pe aamulla saan verikokeista varmistuksen negasta, niin Crinonet jää heti pois ja aiemmin vuoto on alkanut kolmen lääkkeettömän päivän jälkeen). Kiva kiva. Punktiokierron jälkeinen vuoto on yleensä ollu vähän normaalia runsaampaa, en kyl todellakaan tiedä, että miksi.

Mut toisaalta tämä Kaukasian-matka tulee just hyvään ajankohtaan sekä mulle että mun miehelle. Eipähän jää aikaa surkutella ja voin juoda viiniä vaikka kaikkiin iloihin ja suruihin :D Hyvää teki nimittäin myös helmikuinen reissu Sri Lankalle, kun sitä oli edeltänyt meidän mielestä heikosti mennyt ICSI-hoito yksityisellä eikä ainoa pakastettu alkio selvinnyt sulatuksesta. Niin ja toisen eli kaikista surkeimmin menneen IVF-/ICSI-hoitokierron jälkeen kävimme Lontoossa. Sekin nollasi hyvin päätä ja jaksoimme taas kaikkien vastoinkäymisten (liian myöhäisen follikkeliultran, ylikypsien munasolujen, liian suurena määrätyn Pregnyl-määrän,vaikean hyperin,työpaikka-asioiden yms yms) jälkeen orientoitua uuteen hoitoon. Matkustelu on ihanaa! <3

2 kommenttia:

  1. Oih matkustelu on ihanaa :) Toivottavasti siellä olis yks salamatkustaja mukana :D Ihanaa lomaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Eipä ollut salamatkustajaa mukana, mutta matka oli aivan huippu! Ilman matkaa olisin varmaan vajonnut jonkinasteiseen masennustilaan, mut reissussa sain paljon muuta ajateltavaa ja pystyin nauttimaan joka hetkestä täysillä.

      Poista