keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Piinapäivät!

Taas kerran mieli(kuvitus) kehittelee kaikenlaisia oireita. Tänään olisi periaatteesta jo mahdollista, että alkiot yrittäisivät kiinnittyä... Tänään zumbatessa kohdussa tuntui ikään kuin jotain painetta (vai oisko ollu vain ilmaa suolistossa?) ja nyt illalla on ollut menkkakipumaista pientä tuntemusta alavatsalla (tai sitten zumbassa ja salilla tuli rasitettua vatsalihaksia?). Muistaakseni tällaisia tuntemuksia ei oo ennen ollu tässä vaiheessa kiertoa - toiveet on kyllä aiemminkin olleet vähintään yhtä korkealla.

Pistin Gonapeptylinkin alkuillasta kiinnittymistä tukemaan. Hieman heikot ohjeet sain polilta pistosajankohdasta: "kun alkio on kuuden päivän ikäinen". Vauvafoorumeilla yms luotettavissa lääketieteellisissä lähteissä neuvotaan pistämään kuudentena päivänä punktiosta. Hmmm.... Tänään on kuudes päivä, mutta teknisestihän alkio on huomenna aamulla 6 päivän ikäinen. Hämmentävää. Jossain kuitenkin luki, että yksi päivä sinne tai tänne ei haittaa mitään, niin mieluiten pistin sitten nyt kuin mahdollisesti liian myöhään. Asia tuli mieleen vasta tänään piikkiä jääkaapista ottaessani eli liian myöhään soittoa ajatellen :/  Muutenkin tuon Gonapeptyl-reseptin joutui itse polilta anelemaan, siellä ei kai olla kuultu kiistattomista tutkimustuloksista, jotka puoltavat sen käyttöä. Tai sitten ei vain muistettu/ehditty/viitsitty. Yksityisellä puolella reseptin Gonapeptyliin sai automaattisesti.

Varasin jo ajan labraan verikokeeseen pe 19.5., että saan tietää raskaustestin varman tuloksen ennen kuin lähdemme parin viikon reppureissulle Kaukaasiaan. Lääkärin mukaan myös kotitesteihin voi luottaa 14 päivää punktion jälkeen, mutta mä haluan olla täysin varma. Lääkäri ei kovin mielellään labralähetettä kirjoittanut, ilmeisesti heillä on tarkasti määritelty rooli veronmaksajien rahojen vartioinnissa. Perustelin pyyntöäni sillä, että reissussa voin sitten välttää tiettyjä ruokia, alkoholia tai muita tilanteita, jos tarve vaatii. Eikä toisaalta tarvi Crinonea ottaa mukaan turhaan.

Kyllä mä haluan käydä verikokeessa senkin takia, että siitä tuloksesta käy ilmi myös mahdollinen kiinnittymisyritys - luulisi tämän tiedon olevan tärkeä jatkohoitojen kannaltakin, kun on jo kolmas koeputkihoito kyseessä. Yksityiseltä puolelta lähetteen verikokeeseen sai kysymättäkin, mutta en silloin sitä käyttänyt enkä sitä tässäkään hoidossa käytä, koska tulos menee (vain?) lähettävän lääkärin tietoon emmekä ole tässä hoitokierrossa olleet ko.paikassa hoidossa.

Haha, tätä tekstiä lukiessa ei voi olla huomaamatta kriittisyyttäni julkista lapsettomuuspoliklinikkaa kohtaan 😂 Loppuun on lisättävä, että olen edelleen toiveikas, helpottunut ja täynnä uskoa tulevaan. Tätä olotilaa voisi kutsua ehkä jopa optimismiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti