tiistai 13. kesäkuuta 2017

Edelleen ovis kateissa

Viimeksi eilen testasin ovulaatiotestillä, mutta liuskatestiin ilmestyi vain erittäin haalea viiva, tuskin nähtävissä lainkaan. Olokaan ei ole ollenkaan sellainen, että ovis tapahtuisi ainakaan viiden päivän sisään. Mulla on aina tosi selkeät oireet ja käytännössä aina tunnen munarakkulan puhkeamisenkin. Ovulaatio on siis edelleen jossain piiiiitkän ajan päässä.

Hoidot on tainnu rasittaa mun kroppaa niin paljon, että ei se jaksa nyt toimia ihan kunnolla. Kun kelaan taaksepäin, niin tällaiset hoidot olen käynyt läpi:

Lokakuu 2016 1. inseminaatio: Letrozol + Pregnyl
Marraskuu 2016 2. inseminaatio: Letrozol + Pregnyl
Joulukuu 2016 1. ICSI: Bemfola, Orgalutran, Pregnyl + Crinone
Tammikuu 2017 1. PASin yritys, alkio ei selvinnyt sulatuksesta: Zumenon + Lugesteron
Maaliskuu 2017 2. ICSI/IVF: Bemfola, Orgalutran, Pregnyl + tukilääkityksenä Pregnyl/Crinone (tästä hoidosta Pregnyl-irrotuspiikin ylisuuren annostuksen vuoksi vaikea hyperstimulaatio ja Klexane-lääkitys)
Toukokuu 2017 3. IVF: Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle + Crinone.

Aika tiukalla aikataululla olemme halunneet edetä! Nyt kuitenkin keho on sitä mieltä, että pidetään varmaan taukoa siihen asti, kunnes polin kesätauon jälkeen osuu luomukierron päivät kohdilleen PASin aikataulujen kanssa :)

Tällä hetkellä ei muita lääkityksiä kuin Thyroxin ja Inofolic. Olen ottanut iltaisin satunnaisesti myös aspiriinia 1/4 tabletista. Inofolic on selkeästi parantanut unen laatua ja vähentänyt ahdistusta, mut tuskinpa sillä on muuta vaikutusta... Ilmeisesti PCO-diagnoosin saaneille siitä voisi olla hyötyä hedelmällisyyden suhteen, mut muilla naisilla ei ainakaan virallisesti ole tutkimuksissa löydetty hyötyjä. Ajattelin kuitenkin kokeilla, koska ei siitä haittaakaan pitäisi olla - paitsi hinta ;) Aspiriinistakaan ei varmaan ole hyötyä, mut en ole vielä saanut aikaiseksi mennä verikokeisiin hyytymistesteihin (vai mitä ne nyt onkaan), joten varmuuden vuoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti