maanantai 6. maaliskuuta 2017

Punktio takana, nyt odotellaan

Tässäpä tästä ICSI-kierrosta olennainen Omakannasta kopioituna:

Hoito toteutettu antagonistikaavalla Bemfola 200 x 9 ja Orgalutran x 5. Pregnyl 10000. Luteaalitukena Pregnyl-pistokset. Aiemmin Lugesteronista tullut huonovointisuutta. IVF-seulat negatiiviset puolisosta 9/2016. Potilaasta negatiivinen seula 3/2017.


Toteutuneet toimenpiteet (Toimenpiteet)
LAA06 MUNASARJARAKKULAN TYHJENNYS NEULALLA EMÄTTIMESTÄ
Punctio follicularis ovarii transvaginalis (06.03.2017)

Tp: xx, xx


Per os Oxynorm 5 mg ja Primperan 10 mg sekä Arcoxia 90 mg kello 8.40. I.v. Midazolam 1 mg kello 9.32, Alfentanil 0.25 mg i.v. kello 9.33. Vaginanpohjaan puudutus Lidocainilla 20 ml:lla jaettuna neljään pisteeseen. Punktoidaan ongelmitta molemmat munasarjat. Saadaan 12 munasolua. Suunnitellaan neljän päivän viljelyä ja yhden alkion siirtoa. Tehdään ICSI. Potilas sai i.v. -antibiootit ennen punktiota myös Zinacef 1.5 g x 1 ja Metronidazole 500 mg.


Tapahtumadiagnoosit (Diagnoosi)
N97.4
Miehestä aiheutuviin tekijöihin liittyvä naisen hedelmättömyys

7 kommenttia:

 1. Mimmoinen punktiokokemus oli nyt? Tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös tämä julkisen puolen punktio sujui hyvin.Vähän sellainen liukuhihnafiilis,mut fyysisesti meni jopa helpommin ja kivuttomammin kuin yksityisellä. Heti toimenpidehuoneesta omalle petipaikalle käveltyäni laitoin housut jalkaan ja jäin istumaan kotiutukseen asti :D Ei siis mitään tarvetta ottaa lisää kipulääkkeitä tai edes laittaa lämpötyynyä mahan päälle. Kävelimme bussipysäkille ja bussimatkalla keskustan pääkadun töyssyt tuntui vähän kurjilta, mut varsinaista kipua ei tuntunut missään kohtaa kohdunkaulan puudutusten pistämisen jälkeen. Ne puudutukset oli kyl vähän auta - hyvistä tropeista huolimatta.

   Onko teillä IVF edessä?

   Poista
  2. Niin ja siis puudutukset oli "auts" eikä "auta" (vaikka olisi siinä joku apukin kelvannut) ;)

   Poista
  3. Kiva kuulla, mua vaan edelleen kuvottaa ajatus niistä piikeistä :'( Kumpa tämä toisi teille onnen <3

   Meillä on tänään suunnittelukäynti. Katsotaan muuttuuko pelko pahemmaks vai hellittääkö. Nyt lähinnä olo et voispa paeta tätä tilannetta mihin on tultu :/ Mutta eiköhän tää tästä! :)

   Poista
  4. Miten teidän suunnittelukäynti meni? En enää pääse lukemaan sun blogia.

   Mulle ne Bemfolat yms piikit on olleet helpoin osa hoitoja; tuntee tekevänsä jotain eikä elämä oo sitten vain yhtä odottelua :D Tosin mulla Orgalutran aiheuttaa jonkin verran kirvelyä ja kutinaa, mut itse pistäminen ei oo paha - kunhan sitä ei pistä reiteen niin kuin ekalla kerralla erehdyin suositusten mukaan tekemään ;)

   Poista
  5. Tein blogista salaisen, koska tuttuni löysivät sen eikä se ollut tarkoitukseni. En vaan pysty jakaan tommosia asioita enää niin, että en tiedä kuka niitä lukee :( Pari lukijaa mulla on siellä kutsuttuna, eli gmail osoitetta vasten pääsee!

   Käynti meni ok. Tosin todella jännittyneesti. Ivf oltais aloitettu jo ensi kuun lopulla, mutta lääkäri hetken seuraili epävarmuutta ja pelkoani ja sanoi että tehdään se vasta toukokuussa, niin saan vähän aikaa kerätä itseäni.
   Tämä lääkäri oli mieltä että munasarjat ovat vähän pcoon taipuvaiset, mutta muuta selitystä ei löydä. Hyperin riski on kuulemma iso, eli pienillä annoksilla menemme. Elikkas Bemfola 112,5 & jarruna Cetrotide 0,25. Onko toi jarru sulle tuttu? :D Entä aiheuttaako sivuoireita?

   AU! Reiteen.. Sen oli pakko sattua :-D

   Poista
 2. Joo, suosittelen myös sitä, että hauduttelet ajatusta siirtymisestä kovempiin hoitoihin. Ne on kuitenkin ainakin mulle on tosi paljon rankempia ja kokonaisvaltaisempia kuin inssit.
  Tuo sulle määrätty jarru ei ole tuttu, toivottavasti on mukavampi pistää kuin Orgalutran ;) Mulla oli ekassa ICSIssä Bemfola juuri samalla annoksella (tai oisko ollu 125?), suunnilleen saman verran tuli munasoluja kuin nyt 200:n annoksellakin. Mulle ei oo tullu ainakaan Bemfolasta tai Orgalutranista oikein mitään sivuoireita ellei väsymystä lasketa.

  VastaaPoista