tiistai 28. maaliskuuta 2017

Välikierto

Tänään kp5. Tämä kierto ollaan ihan ilman lääkkeitä (tai siis hepariinia joudun edelleen piikittämään, mutta se on hengissä pysymiseksi eikä lapsettomuuden hoitamiseksi), syödään entistäkin terveellisemmin ja otetaan kaikki mahdolliset lisäravinteet. Voisihan tässä vaikka luomustikin tärpätä, who knows...

Oon ollu ihan uuvuksissa. Töissä on ollut älyttömän raskasta sen jälkeen, kun esimies käytti mun heikkoa hetkeä tiputuksessa oloni aikana hyväksi ja urkki tiedot lapsettomuushoidoista. Kauheeta vääntöä pääluottamusmiehen ja työterveyslääkärin tukemana vastapuolena esimies ja henkilöstöpäällikkö. Todella raskasta käydä koko ajan läpi elämäni intiimeintä ja arkaluontoisinta asiaa ihan vieraiden ihmisten kanssa. Olen niin poikki jo näistä hoidoista, eikö niissä olis ollu ihan tarpeeksi kestämistä?!

Sain tänään lähetteen työterveyspsykologille, 5 käyntiä. Lähinnä käyn siellä läpi esimiehen asiatonta käytöstä ja siitä aiheutunutta stressiä, ahdistusta, lievää paniikkihäiriötä (oma diagnoosi) ja unettomuutta. Tänään kerroin koko stoorin meidän omalle työterveyslääkärille. Sen kuultuaan hän käytti mun esimiehestä nimityksiä 'mulkku', 'paskamainen ihminen' ja 'tunnekyvytön henkilö, jonka ei pitäisi työskennellä esimiesasemassa'. Tämäkin lääkäri toisti, että minä en oo tehnyt MITÄÄN väärää. Alkaisinkohan pikkuhiljaa itsekin uskoa sitä :D

Kaikki asiat tuntuu olevan mua vastaan. Ainakin mun omassa päässä käännän asiat niin. Hoidot julkisella venyy keväälle just sille viikolle, kun meillä on kesälomareissu kaveripariskunnan kanssa varattu. Eli julkisella hoidot siirtyis sen ja kesäsulun takia elo-syyskuulle :( Me mennään sitten taas ens kierrossa paikkakunnan yksityiselle, siellä on kumminkin hyvä labra ja saatavilla lähes kaikki mahdolliset "lisämausteet" alkioliimasta, alkiokuoren avauksesta, embryoskoopista aina alkiodoagnostiikkaan asti. Näitä ei julkisella ole. Lisäksi mua on alkanut ahdistaa eräs julkisen lapsettomuuspolin lääkäri (PD), hän on niin tyly ja pitää meitä jostain syystä yhteiskunnan pohjasakkana, jotka vievät veronmaksajien rahoja turhiin hoitoihinsa. Ihan näin suoraan hän ei ole asiaa ilmaissut, mutta hänen aiemmat kommenttinsa yhdistettynä viime aikoina potilaskertomukseen lisättyihin kommentteihin kyllä kertovat hänen kantansa meidän hoitoihin.

Asiasta toiseen, tässä on kyllä teos, jonka aion ostaa: http://www.hs.fi/elama/art-2000005143923.html. Rohkeita naisia vaikean asian äärellä. Ihailen heitä ja heidän uskallustaan esiintyä omilla kasvoillaan ja kehoillaan. Mielestäni he tekevät tärkeän teon kaikille meille lapsettomuuden tuskan ja tietynlaisen häpeän kanssa eläville naisille. Ehkä tämä lapsettomuus ja hoidoissa käyminen vielä joskus ovat helpompia asioita sekä kertojan että kuulijan kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti