torstai 9. maaliskuuta 2017

Taas pettymys - vain yksi kunnollinen alkio

Munasoluja saatiin siis 12 kpl. Niistä 8 oli kypsiä. Niistä 5:lle tehtiin ICSI -> 0 hedelmöittyi, 3:lle tehtiin IVF -> 3 hedelmöittyi. Yksi top-luokan alkio, joka siirrettiin tänään. Kahta jatkoviljellään ja ne päätyvät joko roskiin tai pakkaseen, mikä selviää noin kolmen (!!!) viikon päästä tulevassa kirjeessä.

Oon tosi pettynyt... Sekä polilla saamaani kohteluun (mm. syyllistämistä veronmaksajien rahojen käytöstä ja tiedontarpeeni vähättelyä sekä tietojen panttaamista, lisäksi ärsyttää tietynlainen oikominen vaikkapa sen suhteen, että kohdun limakalvoa ei mitattu tänään eikä punktiossa -> olin luullut sen olevan aika olennainen raskaustodennäköisyyttä laskettaessa) että lopputulokseen (vain yksi alkio!!!). Osasin odottaa epäkypsien munasolujen suurta määrää, koska follikkeliultrassa viikko sitten ei näkynyt lähellekään kahtatoista potentiaalista munarakkulaa eli osa follikkeleista oli ottanut vain jonkun pienen loppuspurtin. Nuo ICSIin laitetut munasolut oli kuulemma olleet vähän pehmeitä. Mitähän sekin käytännössä tarkoittaa? Ehkä olivat ylikypsiä? Johtuiskohan siitä, että suurimmat follikkelit olivat viikko sitten lähes 19-millisiä eli mun ois sen tiedon valossa pitänyt päästä punktioon jo lauantaina eikä vasta maanantaina? Mutta viikonloput: eihän ihmisiä silloin voi tietenkään hoitaa! :(  Perusongelma oli kuitenkin lopulta varmaan se, että munasolut kypsyivät epätasaisesti. Sen syytä en tiedä enkä osaa edes arvella. Ehkä jokin toinen lääke toimisi paremmin? Lääkärin mukaan seuraava hoito tehtäisiin pitkällä kaavalla. En usko, että musta on siihen. Kärsin niin helposti sivuvaikutuksista sekä fyysisesti että psyykkisesti. Voisiko se kapseli olla vähemmin oireita aiheuttava? Hmmm.

Me varasimme alkutapaamisajan ensi viikolle Helsinkiin Fertinovaan ja kyselemme, miten siellä meitä hoidettaisiin. Kallista, mutta haluamme parasta mahdollista hoitoa, parhaan mahdollisen lopputuloksen sekä ystävällistä ja empaattista kohtaamista hoitohenkilökunnan kanssa. Näitä emme ole vielä julkisella puolella kokeneet saavamme. Huumorilla otamme paljon, esim. tänään olemme vitsailleet siitä, että emmekö me olekaan veronmaksajia tai eivätkö meidän ensimmäistä lapsenlastaan kovasti odottavat vanhempamme ole veronmaksajia. Keitä ne mysteeriset veronmaksajat sitten ovat, joiden rahoja meidän pitäisi tässä kovasti pohtia ja miettiä, miten niitä tulisi käyttää :D :D :D

3 kommenttia:

 1. Moikka, eksyin blogiisi tuolta Alinan blogin kautta. Ensinnäkin, todella ikävä kuulla, että kohtelunne kunnallisen puolella on noinkin sivistymätöntä ja ala-arvoista :(

  Itse aloitimme ovulaation induktion Mehiläisessä ja kun keinot siellä loppuivat, meille oli selvää, että siirrymme saman tien yksityiselle lapsettomuusklinikalle Fertinovaan. Voin todella, todella lämpimästi suositella kyseistä klinikkaa. Saimme sieltä apua ja tukea lapsettomuuteemme, ja siellä saimme kokea tunteen, että he oikeasti haluavat auttaa ja tehdä työnsä perusteellisesti, ei rahastaa, vaikkakin arvokkaampaahan tuo on kuin kunnallisella. Emme ihan ehtineet siirtyä koeputkiin (ehdimme sopia jo suunnittelukäynnin klinikalle) kun Menopur + Pregnyl antoivat lopulta plussan. Lääkäri halusi ehdottomasti tehdä ekan ultran ja sanoi, että voin aina tulla käymään raskauden aikana. Ja olen joutunutkin käymään välillä ultrassa siellä, koska kunnallisen puolella ei tätä riskiraskautta pidetä tarpeellisena syynä tulla päivystykseen... Noh, mikä siinä vielä kaiken kukkuraksi on parasta, he eivät edes ota täysiä hintoja joka kerrasta Fertissä, kun laskevat käynnit "hoidon jatkumoksi" :)

  Jos teillä on yhtään varaa penniä venyttää ja siirtyä Fertinovaan, ilman muuta sinne :) Ja me saatiin ekaa kertaa soittaessa aika seuraavalle päivälle :D (tosin emme käyneet Helsingissä, olemme muualta Suomesta)

  Toivon kaikkea hyvää jatkoonne ja toivotaan tietysti tähän kiertoon se toivottu plussa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, kun kävit kommentoimassa :) Kylläpä teillä kävi mahtava tuuri, kun vältyitte näiltä kamalilta koeputkihoidoilta. Toivottavasti raskaus sujuu loppuun asti hyvin <3

   Me menemme ylihuomenna Hgin Fertinovaan. Tässä vaiheessa haluamme vain uuden mielipiteen tilanteestamme ja ehdotuksen hoitosuunnitelmasta. Helpottava kuulla, jos siellä ei aina oteta ihan täysiä hintoja - oman paikkakuntamme ainoa yksityinen klinikka kyllä laskutti ihan joka sentin.

   Poista